4 pers.
Du skal bruge:
Bønner:
400g brune eller hvide bønner, som har ligget i blød i en skal med vand i 8 timer.
1 l vand
1 løg
1 rundt hvidløg eller 3 fed
1 frisk chili
2 hele nelliker
Gryderetten:
500g hakket oksekød eller 500g skært oksekød eller kalvekød i tern
Ønsker man vegetar udgave, kan man bruge 2 squash skåret i tern, som erstatning for kødet
4 løg i tern
2 runde hvidløg eller 6 fed hvidløg i tynde skiver
4 grønne og røde peberfrugter i tern
1 ds. flåede tomater
1 ds. tomatpure ca. 1 dl.
1-2 friske chili i tynde skiver
½ tsk. tørret chili flager
1 tsk. stødt sød chili blanding
½ tsk. cayennepeber
1 spsk. stødt spidskommen
5 dl. vand eller bouillon
evt. 1 oksebouillon terning.
salt
olie til stegning.
Du skal gøre:
Hæld bønnerne i en si.
Kom dem i en gryde sammen med løg, chili, nelliker og hvidløg og dæk det med vand.
Bønnerne skal koge i 45 min. og derefter skal de hældes i en si og fjern løg m.m.
Kom lidt olie i en gryde og kom kødet i, det skal brunes.
Derefter kommes løg, peberfrugt og spidskommen i, lad det stå på middel varme i ca. 6 min. til de er bløde.
Kom tomatpure, flåede tomater, vand/bouillon i samt evt. bouillon terning.
Lad det komme op og koge og der efter skal det stå middel varme.
Retten skal stå på middel varme i ca. 60 min. smag til med chili efter hånden, som tiden går.
Vi kan godt lide der er forskellige former for chili i. Men det kan man prøve sig frem.
Men vi kommer aldrig alt chilien i på en gang, da styrken er forskellig på chilierne.
Bønnerne skal i de sidste 15 min. før serveringen.
Smag til med salt og chili.
Chili con carne kan serveres som det er med flutes, salat, tacoskaller, salsa, Guacamole m.m.