4 pers.

I forvarmet ovn ved 220 grader i 30-45 min.

Kartofler:

Du skal bruge:

1 kg. bagekartofler

2 spsk. hvedemel

1 spsk. polenta mel

½ tsk. st. spidskommen

½ tsk. st. cayennepeber

1 tsk. st. sød chili pulver

1 tsk. chili pulver

1 tsk. hvidløgspulver

1 tsk. løgpulver

1 spsk. groft salt

1 tsk. st. korianderfrø

1 tsk. oregano

1 tsk. merian

½ dl. raps olie

Du skal gøre:

Skrub Kartoflerne og skær dem i både.

Kartoflerne skal lægges i en skål med koldt vand i en halv time.

Tør kartoflerne, kom dem i en skål og vend dem i olien.

Resten af ingredienserne blandes i en lille skål.

Drys krydderiblandingen over kartoflerne og vend det godt rundt.

Læg kartoflerne i en bradepande og kom dem i oven.

De skal være møre og sprøde.

Kylling:

Du skal bruge:

800g kylling uden ben

en skål med:

3 sammenpisket æg

en skål med:

1 spsk. merian

1 spsk. oregano

2 dl. polenta mel

1½dl. hvedemel

1 tsk. st. sød chili pulver

2 tsk. hvidløgspulver

1 tsk. Cayennepeber

2 tsk. Paprika

2 tsk. løgpulver

1 spsk. st. korianderfrø

2 tsk. st. spidskommen

2 tsk. hønsebouillon pulver

1 spsk. groft salt

1-2 tsk. st. chilipulver

en skål med:

1½ dl. hvedemel:

Olie til stegning evt. friturestegning.

Du skal gøre:

Lav alle skålene klar.

Skær kyllingen ud i passende stykker.

Vend så kødet i hvedemel, så æg, så melblandingen og læg dem på en spækbræt.

Så kommes olien i en pande eller man varmer friture olien.

Kom kødet i en varme olie, det skal have fra 4-10 min. alt efter størrelsen på kødet.

Hvis man er i tvivl, om kødet er færdigt, så skær en over.

Chilisovs:

Du skal bruge:

500g tomater i både

1 peberfrugt i tern

2 løg i tern

1 rundt hvidløg eller 3 fed i skiver

1-2 tsk. st. spidskommen

1-2 friske chilier i skiver

salt

lidt raps olie

Du skal gøre:

Kom olien i en lille gryde.

Kom alle ingredienser undtagen salt op i den varme olie.

Lad det stå på middelvarme i 15 min. og rør rundt en gang imellem.

Til sidst blendes det og smages til med chili, spidkommen og salt.

Tilbehør: Ostesovs