4 pers.
Du skal bruge:
200g Kyllingefilet pr. pers.
vælger man kylling med ben på, skal man bruge 300g kød pr. pers.
Barbecue (grundsovs):
3 dl. ketchup
½ dl. mørk Muscovado sukker
½ dl. brun farin
2 tsk. løgpulver
1 tsk. hvidløgspulver
½ dl. raps olie
2 tsk. groft salt
frisk kværnet peber
Ønsker man at varigere barbecuen, kan man f.eks. komme en eller to af følgende i:
½ dl. honning
½-1 tsk. stødt chilipulver
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret Merian
1 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret æble salvie
Du skal gøre:
Alle ingredienserne kommes op i en skål og røres godt sammen og smages til med salt og peber.
Så er barbecuen klar til at bruge.
Vores barbecue laver vi selv, den kan varigere alt efter, hvad vi har lyst til den dag.
Vi bruger den både på kylling, oksekød og svinekød, og den smager virkelig godt.
Man skal være opmærksom på, at der er sukker i, derfor kan det hurtigt blive brændt, hvis man ikke holder øje.
Hvis det er store stykker kød, vælger vi ofte først at komme det på kødet den sidste halvdel af stege tiden.
Barbecuen kommes på lidt efter lidt med en pensel, hvis man kommer det hele på, på en gang løber det ofte af kødet og brænder fast på bagepladen, grillen eller stegepanden.
Vi bruger ofte ovnen eller grillen og ikke så tit en stegepande, da vi syntes, det bliver bedst sådan.
Her har vi valgt at bruge Kyllinge filet, som kun skal have omkring 10 min ved. 200 grader i forvarmet ovn.
Et kyllingebryst skal have mellem 15-20 min. ved 200 grader i forvarmet ovn.
Men man kunne også have valgt en hel kylling, som skal have 1 time pr. kg. ved 200 grader i forvarmet ovn.
Denne barbecue bruger vi, fordi den er nem hurtigt og børnene kan lave den selv.
Nogle gange laver de den til at dyppe pomfritter eller andet i, den smager også godt kold.
Man kan også vælge lave den for i varm udgave, hvor man bruger et løg i tern og 1 presset fed hvidløg i stedet for pulver.
Så skal løgene varmes i en gryde til de er klare, derefter kommes resten af ingredienserne i og varmes op til, at sukkeret er smeltet.
Når det er varmet op, smages den til med salt og peber og tages af varmen klar til at bruge.