4 pers.

Den hurtige måde:

Du skal bruge:

1 l. græsk yoghurt

1 hel revet agurk

ca. ½ rundt hvidløg (presset) eller 2 fed

½ dl. olivenolie

salt og peber

evt. 1 bdt. frisk hakket dild

Kom yoghurt, agurk og olie op i en skål og rør det sammen.

Smag til med hvidløg, salt og peber.

Kom den på køl til den skal serveres.

Husk at skal den stå op køl i længere tid, kommer smagen af hvidløg og salt mere frem, så pas på at komme for meget i.

Den langsomme måde:

Du skal bruge:

1 l. yoghurt natural

1 hel revet agurk

ca. ½ rundt hvidløg (presset) eller 2 fed

½ dl. olivenolie

salt og peber

evt. 1 bdt. frisk hakket dild

Du skal gøre:

1 dag:

Tag to skåle og læg en si/ dørslag oven på hver af skålene.

I sien lægges en stofble eller viskestykke på hver af skålene.

I den ene skål kommes yoghurten i.

I den anden skål kommes agurken i og ½ tsk. salt vend det rundt.

Dæk indholdet i skålene til med resten af stofbleen og sæt dem på køl til dagen efter.

2 dag:

Skålene tages ud og stofbleerne vrides forsigtigt for væde med indholdet i.

Kom yoghurt, agurk og olie op i en skål og rør det sammen.

Smag til med hvidløg, salt og peber.

Kom den på køl til den skal serveres.

Husk at skal den stå op køl i længere tid, kommer smagen af hvidløg og salt mere frem, så pas på at komme for meget i.

Den kan serveres til salater, Barbecue KyllingHvidløgs kartoffelbådeFalafler m.m.