4 pers.

bages i forvarmet ovn ved 200 grader i 45 min.

Du skal bruge:
1,5 kg. bagekartofler

salt og peber

100g smør

2 dl piskefløde

1 rundt hvidløg eller 3 fed presset

5 kviste timian (bladene) eller 1 spsk. tørret

2 æg

200g revet mozzarella ost

Kødsovs:

1 portion kødsovs fra Lasagne

½ squash skåret i tern

1 peberfrugter skåret i tern

1 bdt. forårsløg skåret i skiver

Du skal gøre:
Skræl kartoflerne og del dem i 4 eller 6 stykker.

Kartoflerne kommes i en gryde og dækkes med vand. Der SKAL IKKE salt i vandet.

Kartoflerne skal koges til de er møre, prøv at stikke i kartoflerne, falder de af kniven, er de færdige.

De skal ca. koge i 30-40 min.

I mens laves kødsovsen efter opskriften og tilsæt de ekstra grønsager.

Når kartoflerne er færdige hældes vandet fra.

Kartoflerne moses og smør og fløde kommes i lidt efter lidt og røres sammen.

Det er lidt forskelligt, hvor meget væske kartoflerne kan tage.

Hvis man kommer for meget væde i, bliver en fyldende.

Kom hvidløg og timian i og smag til med salt og peber.

Derefter røres halvdelen af osten i sammen med 2 æggeblommer.

Æggehviderne piskes stive og vendes i.

Kom kødsovsen i bunden af et ovnfast fad og dæk det til med kartoffelmos.

Til sidst drysses resten af osten ud over og fadet kommes i ovnen.

Når kartoffelmosen er blevet gylden og sprød tages fadet ud af ovnen.

Når kartoffelmosen/kødsovsen er klar, kan maden serveres.

Velbekomme