4 pers.
Du skal bruge:
1 flanksteak ca. 300g
salt og peber
olie til stegning
Salat:
200g frisk skyllet spinat
1 frisk hakket rødløg
1 bdt. friske grønne asparges skåret i skiver
2 friske revet skællede rødbeder
200g feta ost skåret i tern
Brødcrountoner:
6 skriver gammelt brød eller toastbrød skåret i mundrette tern
½ dl. olie
2 tsk. tørret timian
½ tsk. cayennepeber
2 tsk. groft salt
1 presset rundt hvidløg eller 3 fed
Dressing:
5 dl. creme fraiche 18%
2-3 spsk. Hjemmelavet Mayonnaise
1-2 spsk. Dion sennep
3 spsk. hakket kapers
1 dl. frisk revet parmesan ost
Salt og peber, worcestershire sauce og citronsaft
Du skal gøre:
Brødcroutoner:
De kan laves på en pande ved middel varme eller i opvarmet ovn ved. 200 grader . Vi laver dem som regel i ovnen, da vi så kan lave andre ting imens. Steger man dem på panden, skal man holde øje hele tiden. De skal være hårde og gyldne, ikke brændte. Hvor lang tid det tager er alt efter varme og ovn, men hos os tager det omkring 10 min.
Kom brødet på på panden eller på en bageplade.
Fordel olien, hvidløg og krydderier ud over brødet og vend det godt rundt.
Tænd for panden eller kom dem i ovnen.
Når de er færdige, tages de af varmen og stilles til afkøling.
De kan gemmes i op til to dage i bøtte med tæt sluttet låg.
Kød:
Kom olie på en varm pande og steg kødet ved høj varme ca. 2-3 min. på hver side alt efter, hvor rødt man ønsker sit kød.
Når kødet er stegt lægges det på et skærebræt og lad det trække i 15 min.
Kødet skæres i tynde strimler og kommes i salaten er færdig.
Dressing:
Kom alle ingredienser op i en skål, men start med 2 spsk. mayonnaise og smag til med resten.
Smag dressingen til med salt, peber, worcestershire sauce og citronsaft.
Når dressingen er færdig, stilles den på køl til, at den skal bruges.
Salat:
Kom alle ingredienser op i en skål sammen med kødet og vend det godt rundt.
Så er maden klar til servering.