4 pers.
Du skal bruge:
Gryderet:
500g hakket oksekød
3 store løg skåret i skiver
500g champignoner skyllet og skåret i skiver
½ l. piskefløde
50g smør
1 okse bouillon terning
½ tsk. tørret timian
salt og peber
Kartoffelmos:
1,5 kg. bagekartofler skrællet og skåret i skiver
salt og peber
100g smør
2 dl fløde eller mælk
Du skal gøre:
Kom kartoflerne op i en gryde og dæk dem med vand. Der skal ikke salt i vandet, når man laver kartoffelmos.
Sæt gryden på varmen og lad dem koge op og derefter skru ned for varmen og lad dem koge møre.
I mens laves gryde retten.
Del kødet til 20 små kugler og form dem til hakkebøffer.
Brun dem af i en gryde hurtigst, nogle stykker ad gangen og læg dem på en tallerken.
De skal ikke steges igennem, så bliver de helt hårde, når de skal spises.
Kom smørret i gryden, hvor kødet er blevet brunet af.
Kom løg og champignonerne i gryden og lad dem stege møre og bløde.
Derefter kommes fløden ved løg m.m. sammen med bouillon og timian.
Når kartoflerne er kogt møre, hældes vandet fra og mos kartoflerne.
Smag sovsen til med salt og peber, til sidst kommes hakkebøfferne i sovsen.
Kom smør og fløde i kartoffelmosen og smag til med salt og peber.
Så er maden klar til servering.
Sovsen og bøfferne kan godt laves i forvejen, men bøfferne skal først i lige før servering, de skal kun have 2-3 min i sovsen.