bages ved 150 grader i 45-60 min.

1 stk. eller 20 snitter

Du skal bruge:

250 g honning

½ dl. farin

250g mel

20 g kanel

5g st. nelliker

4g st. ingefær

3 æg

2 tsk. natron

1½ tsk. hjortetakssalt

Fyld:

1 lille gl. abrikos marmelade

300g marcipan

Pynt:

200g groft hakket mørk chokolade 50-70%

evt. sukker pynt

Du skal gøre:

Smelt honningen ved lav varme og tages af, når det er smeltet.

Pisk æg og farin i en røremaskine let og luftigt.

Bland mel, krydderne, natron og hjortetakssalt sammen i en skål.

Kom honningen i æggemassen og lad det blive rørt sammen.

Så kommes melblandingen i og røres til det er blandet sammen til en ensartet dej.

Dejen kommes i en smurt springform (rund eller firkantet).

Formen sættes i ovnen og bages.

Når kagen er bagt færdig, skal den køles af mindst 12 timer.

Den afkølede kage deles på langs, så man har to bunde.

Løft over delen af og læg den på bordet med bagsiden op ad.

Fordel abrikosmarmelade på bundene.

Derefter rulles marcipanen ud, så den passer med kagen, det skal ikke gå udover siderne.

Læg marcipanen på den nederste bund og kom toppen på, så marmeladen holder på marcipanen.

Smelt chokoladen til 30-34 grader og hæld det ud over kagen og fordel det forsigtigt.

Lad kagen stå til chokoladen er stivnet og derefter film om kagen og ind på køl til dagen efter.

Kagen kan serveres hel som almindelig kage eller skæres til snitter.

Velbekomme!