20180207_165346

4 pers.

Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i 45-60 min.

Du skal bruge:

1kg Kartofler

1 squash

½kg hak. oksekød ( kan undlades)

2 store løg

1 grønne peberfrugter

100g champignon

1 ds. flåede tomater

1 potter frisk basilikum ( alm. str.)

1/4-½tsk. st. cayennepeber

½ spsk. tørret oregano

200g revet mozzarella

50g revet parmesan

25g smør

2 spsk. mel

5dl. mælk/fløde

½ tsk. revet muskatnød

salt og peber

lidt oliven olie til stegning.

Du skal gøre:

Hvis man vælger at lave den med kød, starter man med at brune kødet af i en gryde med lidt oliven olie.

Løg pilles og skylles, derefter skæres de i strimler eller i tern, hvis man ikke er så glad for store stykker løg. De kommes op i gryden.

Champignonerne skylles for jord og skæres i skiver og op i gryden med  dem.

Peberfrugterne renses og skylles og skæres i tern og op i gryden med dem.

Det skal derefter så med låg på gryden i ca. 10 min. ved middelvarme og røres i en gang imellem.

Imellem tiden skrælles kartoflerne og skæres i skiver.

Squashen skylles og skæres i skiver.

Man pensler et fad (alm. str.) med lidt oliven olie.

Kan de flåede tomater op i gryden og rør det godt rundt.

Klip Basilikummen af lige før jorden og skyl den. Hak den og kom den i gryden.

Cayennepeber og oregano kommes i og smag til med salt og peber.

Tag en anden gryde og kom smørret op i den. Lad det smelte og kom melet i.

Rør det sammen til en melbolle og lad den riste lidt af uden at tage farve.

Tilsæt væsken lidt efter lidt. Lad det koge op, husk at røre i gryden.

Smag til med muskatnød, salt og peber.

Men husk at kartoflerne tager en del af Salten i sovserne, men sovserne må heller ikke være for salte.

Læg halvdelen af kartofler i bunden af fadet og et lag af halv delen squash, derefter halvdelen tomatsovsen, så halv delen af den hvide sovs og til sidst halvdelen af mozzarella.

Derefter gøres dette igen og til sidst drysses parmesan på toppen.

Kom den i ovnen og bag den til kartoflerne er møre, mærk ved at stikke en spids kniv i kartoflerne.

Så er den klar til at nydes, som den er eller med brød eller salat til.

Hvis man har lyst kan man lave den klar dagen før, så den bare skal ind i ovnen. Man dækker den bare til og stiller den på køl.

Den kan fryses eller resterne kan varmes dagen efter.

20180207_165808