
10-15 stk. store eller 30 små stk.
Du skal bruge:
Kagedej:
3 æg
2 dl. sukker
1½ dl. mel
1 tsk. Vaniljesukker
1 tsk. Bagepulver
½ dl. olie
eller 500 g kagerester.
Romkuglemasse:
2 spsk. kakao
100 g Smelt mørk chokolade 70%
200 g Hindbær marmelade
19 ml. Naturlig Rom Ekstrakt
Krymmel eller kokos
Ønsker man røde romkugler, kan man bytte den mørke chokolade ud med hvid chokolade og undlade kakaoen.
Du skal gøre:
Kagemasse:
Tænd ovnen på 200 grader.
Kom æg, sukker og vaniljesukker op i en skål og pisk det hvidt og luftigt.
Kom mel, bagepulver og olie op i skålen og rør det sammen.
Kom bagepapir på en bageplade og fordel dejen ud på pladen.
Bag dejen i ovnen i mellem 10-15 min. til den er gylden.
Lad kagen køle af.
Romkuglemasse:
Del kagen i stykker og kom det op i en rører skål og pisk det i stykker.
Kom kakao, marmelade, chokolade og rom ekstrakt op i skålen og pisk det sammen til en masse.
Kom massen i en frysepose eller en skål tildækket og på køl til dagen efter.
Tag massen ud af køleskabet og kom krymmel op i en skål eller dyb tallerken.
Fordel massen i det antal romkugler man ønsker og form dem og tril dem i krymmel.
Stil dem på køl til de skal spises.
Vi har aldrig kagerester herhjemme, så derfor må vi bage en kage, når vi laver romkugler.
Men man kan sagtens bruge kagerester, men man skal bare huske og smage til, da smagen jo bliver efter, resterne man bruger.
Velbekommen.
