Bages ved. 175 grader i ca. 1 time.

Hyldeblomst og jordbær lagkage

Du skal bruge:

Dej:

6 æg

4 dl. sukker

2 tsk. vanilje sukker

1 dl olie

3 dl. mel

2 tsk. bagepulver

½ dl. mælk

Creme:

1 æg

3 tsk. maizena

2½ dl. mælk

2 spsk. sukker

½ halv stang vanilje eller 2 tsk. vaniljesukker

5 store hyldeblomster samt blomster til pynt.

½ l piskefløde

400g jordbær.

200g marcipan

lidt flormelis

Du skal gøre:

Lun mælken til cremen i en lille gryde, den må ikke koge og kom hyldeblomsterne i og tag gryden af varmen. Så det kan stå og trække.

Dej:

kom æg, sukker og vaniljesukker op i en skål og pisk det godt til, det er hvidt.

Kom mel, bagepulver, olie og mælk op i skålen og rør det sammen.

Kom dejen i en smurt springform og kom den ind i en forvarmet ovn.

Når kagen er gylden og ikke hænger på et træspyd (stik prøven), tages den ud af ovnen.

Til kage til afkøling på en rist.

Cremen:

Kom æg, sukker, vanilje og maizena op i en gryde. Rør det godt sammen, så der ikke er klumper.

Tilsæt mælkeblandingen og rør det sammen.

Tænd for varmen på middel varme og varm cremen op.

Den må ikke koge, når den er tyk tages den af varmen.

Hæld cremen i en skål og tag hyldeblomsterne op, dæk skålen med film og kom cremen på køl i ½ til en hel time.

Kagen samles:

Skyl jordbærrene, tag de 20 pæneste fra til pynt. Skære resten i skiver.

Pisk piskefløden til flødeskum.

Del kagen i tre bund.

Læg nederste bund på et fad.

Tag cremen ud af køleskabet og rør halv delen af flødeskummet i cremen forsigtigt.

Kom halvdelen cremen på kagebunden.

Læg halvdelen af jordbærrene på cremen og kom næste bund på.

Kom så creme og jordbær på ligesom før.

Øverste kagebund kommes på og fordel resten af flødeskummet på op og sider på kagen.

Marcipanen formes til en kugle og drys bordet med lidt flormelis.

Rul marcipanen ud i cirkel form til den passer til kagens top.

Brug nu en kniv eller palet til at fjerne marcipanen fra bordet, ved at kører kniven helt nede ved bordet i lange baner fra bund til top.

Såledeles fremkommer mønstret i marcipanen. Hold med den anden hånd op marcipan, som er løsnet fra bordet.

Når marcipanen er fri vendes den med mønstret op af og lægges på kagen.

Del jordbærrene i halve og fordel dem på siderne og et par stykker på toppen af kagen.

Pynt med lidt hyldeblomster.

Kom lidt film hen over kagen og kom den på køl til den skal spises.

Den må gerne laves dagen før.

Velbekomme 😉