4 pers.

Krebinetter

Du skal bruge:

800g hakket kalv og flæsk eller svinekød

½ tsk. st. muskat nød

2½ tsk. Salt

peber

4 æg

2 dl. hvedemel

250g rasp

Olie og smør til stegning.

Du skal gøre:

Del kødet i 4- 8 dele, og ælt kødet til det hænger sammen. Man kan også komme kødet i en røre maskine og lad den kører et par minunter til kødet hænger sammen. Læg krebinetterne på et spækbræt.

Hvis man ikke gør dette falder kødet fra hinanden, når man skal panere det og senere steges.

Gør så en dyb tallerken klar med hver af disse, en med melet, en med æggene som skal sammen piskes, en med rasp.

I tallerken med rasp, kommes salt, muskatnød og frisk kværnet peber i. Vend det godt rundt.

Stil tallerkenerne op på række, så man har mel, æg og rasp efter hinanden.

Start så med at vende en krebinet i mel, så æg og til sidst rasp. Så kødet er dækket og der ingen huller er, hvor man kan se kødet.

Læg krebinetten på spækbrættet igen og gør det samme igen, til alle krebinetter er paneret.

Sæt så en pande på middelvarme og kom lidt olie og en klat smør i.

Man kan vælge kun at stege i olie eller kun i smør. Vi bruger begge dele, da vi syntes, at det giver det resultat og smag.

Lad være med at sætte panden på høj varme, da paneringen brænder hurtigt.

Vend dem en gang imellem, så de bliver stegt lige meget på begge sider.

De skal stege mellem 10-20 min. alt efter størrelse.

Når krebinetten føles hård, men stadig giver efter er den færdig. (Der kommer klar saft ud af krebinetten, når man trykker lidt på den, det betyder at den er færdig).

Hvis man steger dem længere og ikke prøver at trykke forsigtig på dem, bliver de tørre.

Krebinetterne serveres f.eks. med Brunsovs/ hurtig sovs, kogte kartofler og kogte grønsager eller https://hvorminsut.bloggersdelight.dk/2017/05/16/spidskaals-salat/

Velbekomme 😉