4 pers.

Tom Yum suppe

Du skal bruge:

1 spsk. tamarin

5 cm. ingefær revet

1-2 frisk chili

1 ds. tomatpure

1 ds. flået tomater

1 l. vand/ bouillon

hvis man ikke har bouillon, kan man bruge 1-2 bouillon terninger i stedet for.

1 citrongræs

2 runde hvidløg eller 4 fed.

2 løg

250g champignon/svampe

 (hvis man kommer rejer i suppen eller man ønsker champignon stykker i suppen, så tag halv delen af champignonerne fra og steg dem på en pande ved siden af. Som kommes i suppen lige før servering.)

4 kaffir limeblade

5 forårsløg

1 dl. groft hakket frisk koriander eller basilikum

1 spsk. kokos olie, sesam oil, hvad man nu har

Smag til med:

kokossukker

salt og peber

fiskesauce

Limesaft

Dertil:

Man kan tilsætte 1 ds. kokosmælk for at varige suppen.

Vegetar:

150g friske grønne bønner i små stykker, bønnerne skal i suppen 7 min. før den er færdig. de må ikke være rå.

100g sukkerærter i små stykker

eller 1 rød, 1 grøn og 1 gul peberfrugt i strimler

Sukkerærter eller peberfrugt kommes i lige før servering.

Reje:

400g tigerrejer m. skal

Pil rejerne, gem skallerne til at riste af med lidt olie i gryden man laver suppen i. Gerne et stykke tid før, så man får smagen ud.

Husk at fjerne tarmene og skær rejerne i 2-3 dele for hver reje. Rejerne skal i suppen 3 min. før servering.

Husk at si suppen, inden servering. så skallerne bliver fjernet.

Kylling:

400g tynde strimler kyllingefilet

Steg kyllingen i gryden, man skal lave suppen i, før man går i gang med suppen og tage kyllingen op på en tallerken til, den skal i suppen.

Kyllingen skal i 5-10 min. før suppen serveres.

Du skal gøre:

Grundsuppe:

Skyl alle grønsager.

Snit løgene og hvidløg.

Riv ingefæren.

Citrongræs skal slås med bagsiden af en kniv, ikke skæres.

Skær chilien i skiver, smag på den, så du ved hvor stærk den er.

Skær champignonerne i tynde strimler.

Kom fedtstof i gryden og kom ovenstående i gryden sammen med tomatpuréen. men lad være med at komme alt chilien i, smag hellere til hen af vejen. Hvis man bruger rejer skal skallerne være i gryden sammen med grønsagerne.

Lad det stå i 10 min. underlåg ved middelvarme og rør rundt en gang imellem.

Tilsæt nu væsken, limeblade, tamarin og flåede tomater. Bouillon terninger skal i eller kokosmælk, hvis man bruger dette.

Lad suppen koge og derefter små koge i 20 min.

Suppen gøres færdig:

Suppen skal nu blendes, men tag først citrongræs og limeblade op. ( hvis man bruger reje skaller skal suppen sis i stedet for.)

(Nu kommes kødet eller bønnerne i suppen.)

Smag suppen til med fiskesauce, limesaft, kokossukker, chili, salt og peber.

(Nu kommes rejerne eller sukkerærter/ peberfrugt i suppen)

Snit forårsløgene og kom den i suppen.

Lige før servering kommes koriander eller basilikum i suppen.

Velbekomme 😉