4 pers.

Du skal bruge:

400g Gullasch kød eller stroganoff kød

1 stk. Hokkaido græskar

100g grønne linser

100g røde linser

2 store løg

50 g smør

1 ds. flåede tomater

3 dl. vand

2 spsk. karry

1 spsk. st. korianderfrø

1 spsk. st. spidskommen

1tsk. st. røget paprika

2 laurbærblade

1 okse bouillon terning

salt og peber

Du skal gøre:

Kom smørret i gryden og brun kødet af, sammen karry, og halv delen af spidkommen og korianderfrø.

Imens skæres løgene ud i strimler og kommes op i gryden til kødet og der skrues ned for varmen til middel varme.

Når løgene er blevet bløde, kommes de flåede tomater, laurbærblade, bouillon, paprika og vand i gryden.

Lad det stå op middel varme i en time.

Fjern skallen fra græskaret og kerner, derefter skæres græskaret ud i tern.

Linserne kommes i en skål og skylles og vandet hældes fra i en is.

Når kødet har kogt i en time, kommes linser og græskar op i gryden.

Lad det koge i 30-45 min.

Smag til med salt, peber, korianderfrø og spidkommen.

Så er maden klar til servering med flutes eller andet brød til.

Denne ret kan også laves med hakket oksekød, så kan man spare 1 times koge tid, da det hakkede kød kun skal brunes af og så kan linser og græskar komme i gryden. Men kan også helt undlade kødet og lave retten som vegetar gryde, så spare man også 1 times kogetid.