4 pers.

Du skal bruge:

1 rundt hvidløg eller 3 fed (presset)

100g grønne linser

100g røde linser

2 store løg (hakket)

5 cm. frisk revet ingefær

50g smør

2 spsk. karry

1 spsk. st. spidkommen

1 spsk. st. koriander frø

½ tsk. st. chili eller flager

1 ds. tomatpure eller 2 da. flåede tomater

5 dl. vand

evt. en grønsags bouillon terning

salt og peber

Raita:

5 dl. yoghurt eller tykmælk

½ rund hvidløg eller 1-2 fed (presset)

½ groft revet agurk

½-1 tsk. st. spidkommen

salt og peber

Du skal gøre :

Kom smelt smørret i en gryde og kom løg, karry og hvidløg i, lad det stå ved middel varme til løgene er blevet bløde.

Skyl linserne i en skål og hæld vandet fra i en si.

Linser, ingefær, spidkommen, korianderfrø, chili, tomatpure og vand kommes i gryden sammen med evt. bouillon terning.

Lad det komme op og koge og skru derefter ned på middel varme.

Det skal stå i 30-45 min. og røres i en gang imellem.

Imens laves Raita.

Kom yoghurt, hvidløg, agurk op i en skål og rør det sammen.

Smag til med salt, peber og spidkommen.

Stil den på køl til den skal bruges.

Smag dhal til med salt og peber.

Så er maden klar til servering sammen med Raita og brød.