Bages ved 175 grader i ca. 60 min.
Nok, kan man sige, at det ikke er en perfekt pyntet kage, men når man er barn, så sker det, at man kommer til at røre glasuren, når man sprøjter den på. Alt behøver ikke være perfekt, når man har børnene med i køkkenet. De skal lære og det kommer med tiden og den smager dejligt alligevel.
Du skal bruge:
6 æg
4 dl. sukker
2 tsk. vaniljesukker eller kornene fra en stang vanilje
3 dl. mel
2 tsk. bagepulver
revet skal af 2 appelsiner
saften af 1 appelsin
1 dl. raps olie
Glasur:
250g flormelis
saften fra en appelsin
evt. smeltet chokolade og gul og rød frugt farve til pynt. Hvilket børnene har brugt her, da de ville lave en halloween kage.
Du skal gøre:
Kom æg, appelsinskal, vaniljesukker og sukker op i en skål og rør det hvidt, tykt og luftigt, gerne på eller med maskine.
Kom mel, olie, bagepulver og appelsinsaften i æggemassen og pisk den sammen.
Kom dejen op i en smurt springform og ind i forvarmet ovn.
Lad en prøve med en strikkepind eller trægrillspyd for at se om kagen er færdig. Der må ikke være dej på pinden.
Når kagen er færdig, sættes den på en rist til afkøling.
Glasuren laves ved at komme flormelis op i en skål og tilsæt appelsinsaften lidt efter lidt.
Kom glasuren ud over kagen og evt. pynt kagen.
Når glasuren er tør er kagen klar til servering.
Kagen kan godt laves dagen før.
Velbekomme