20 stk. bages ved 175 grader i 15 min.
Du skal bruge
Revet skal og saft fra to appelsiner
1dl vand eller mælk
1 dl olie eller 175g smør
50g gær
3 spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
500-600g mel
1 sammenpisket æg til pensling og dansk eller svensk perlesukker til drys
Du skal gøre:
Alle ingredienser minus halvdelen af melet skal op i en skål og røres godt sammen i ca. 10 min., brug gerne røremaskine.
Tilsæt derefter melet til efter lidt, dejen skal være klistret, men må ikke sidde fast på fingrene.
Lad dejen stå til hævning i 30 min.
Del dejen i 20 stykker og form dem til boller og kom dem på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne stå til efterhævning i 30 min.
Pensel bollerne og drys perlesukker over dem og kom dem i en forvarmet ovn til de er gyldne.
Lad dem køle lidt af på en rist, så er de klar til at spise.
Velbekomme