Her vil jeg dele min søn Olivers bud på en tomat suppe, den er nem og smager himmelsk.

Det er ingen skade at lade sin 7 årige søn gå på opdagelse i køleskabet og bruge fantasien, når han kommer sulten hjem efter skole/sfo.

Der er nok til 4 pers. som aftens måltid, den kan serveres sammen med flutes/brød eller bare som den er.

Hvis man ikke skal bruge hele suppen, men have til to dage, så undlad at putte suppehorn i den del, som skal gemmes.

Man kan også bruge den dagen efter til pasta sovs eller steget noget hakket oksekød og blande det med resten af suppen, så er der kødsovs.

20170505_164936

Tomat suppe

2 løg

1 porrer

1 hvidløg (små runde ikke fed)

5 champignoner

1 gulerod

1/2 halv rød chili

1 bouillon terning ( kylling eller okse)

1 ds. flåede tomater

1 ds. tomatpure

6-8 dl. vand

lidt olie eller smør til stegning

Smages til med salt og peber

5 stænger frisk basilikum eller smages til med tørret basilikum

evt. 1 dl. suppehorn

Først skæres grønsagerne ud i skiver eller tern, derefter steges de i en gryde til løg og porrer er gyldne.

Tomatpuréen puttes i og ristes lidt med, før man tilsætter de flåede tomater og 6 dl. vand.

Lad det små koge i 15 min. , put basilikummen i og lad det koge med et øjeblik.

Derefter blender man suppen og tilsætter evt. lidt vand, hvis den er for tyk.

Smag til med salt og peber.

Ønsker man suppehorn til sat, skal dette gøres nu og koges efter anvisningen på posen og så er suppen klar til at blive serveret.

20170505_153330

#hvorminsut #mad #tomat #suppe #tomatsuppe #madudenkød #aftensmad #nemmad #hurtigmad #børnikøkkenet # forret #sundmad