Bage i forvarmet ovn ved 175 grader på undervarme i ca. 1-1½ time

Du skal bruge:
150g smør stuetemperatur
250g sukker
2 tsk. vaniljesukker eller kornene fra ½ stang vanilje
3 æg
revet skræl fra en appelsin
250g mel
2 tsk. bagepulver

½ dl. rom eller mjød

100g rosiner

100g svesker

100g cocktailbær

100g abrikoser

100g mørk chokolade

Man kan også vælge ikke at bruge alkohol, så bruger man saften fra en appelsin og 4 spsk. rom ekstrakt i stedet for.

Du skal gøre:

Hak alle de tørre frugter og kom dem op i en skål med alkoholen. Det skal stå og trække en times tid.

Hvis man ikke bruger alkohol, så lad frugterne stå med appelsinsaften og rom ekstrakten.

Pisk sukker, vanilje, appelsinskal og smør godt sammen til, det er smørcreme.
Kom et æg i ad gangen og lad det piske godt sammen.

Kom de tørrede frugter og chokoladen op i melen og bland det godt sammen.
Til sidst kommes mel og bagepulver i og røres godt sammen.
Kom dejen op i en form og sæt den i ovnen.
Lad den bage til den er gylden og gennem bagt, prøv med en pind og se, om dejen er bagt.
Kagen stilles til afkøling på en rist.
Kagen kan pyntes med flormelis eller anden form for pynt, lige som man har lyst til.