Bages i forvarmet ovn ved 175 grader i 45-60 min.
Du skal bruge:
6 æg
4 dl. sukker
2 tsk. vaniljesukker eller kornene fra en stang vanilje
3 dl. mel
2 tsk. bagepulver
6 spsk. kakao
1 dl. raps olie
revet skal fra 2 appelsiner
saft fra en appelsin
Glasur:
250g flormelis
2spsk. kakao
saften fra en appelsin
Du skal gøre:
Kom æg, vaniljesukker og sukker op i en skål og rør det hvidt, tykt og luftigt, gerne på eller med maskine.
Kom mel, olie, bagepulver, kakao og appelsinaften i æggemassen og pisk den sammen.
Kom dejen op i en smurt springform og ind i forvarmet ovn.
Lad en prøve med en strikkepind eller trægrillspyd for at se om kagen er færdig. Der må ikke være dej på pinden.
Når kagen er færdig, sættes den på en rist til afkøling.
Glasur:
Kom flormelis og kakao op i en skål og bland det sammen.
Tilsæt appelsinsaften lidt efter lidt til glasuren er tykt fyldende.
Fordel glasuren på kagen og lad den blive tør.
Så er kagen klar til servering.