Bages i forvarmet ovn på 200 grader i 45 min.

4 pers.

Du skal bruge:

Kødsovs:

500g hak. oksekød

2 løg i tern

3 gulerødder i skiver

1 grøn peberfrugt i tern

1 rød peberfrugt i tern

250g champignon i skiver

1 ds. majs

1 ds. flåede tomter

1ds. tomatpure

3 dl. vand

evt. 1 okse bouillon terning.

lidt olie til stegning

1 spsk. oregano
1 spsk. merian
2 laurbærblade

Hvis man ønsker en vegetar udgave, kan man skifte kødet ud med følgende:

2 squash i skåret i skiver eller tern

eller

2 auberginer skåret i skiver eller tern (husk at lade dem ligge i en time med groft slat på, når de er skåret. Saltet skylles af før brug).

Hvid sovs:

50g smør

4 spsk. mel

5-7 dl. mælk eller mælk og fløde

200g revet mozzarella ost

100g revet parmesan ost

revet muskatnød

salt og peber

400g lasagne plader

Du skal gøre:

Kom lidt olie i en gryde og brun kødet godt af.

Tilsæt derefter løg, champignoner, peberfrugter og tomatpure, lad det stege på middelvarme i 5-6 min.

Kom flåede tomater, vand, oregano, merian og laurbærblade i gryden, evt. bouillon terning, hvis der ikke er smag nok fra kødet.

Lad det små koge på middel varme i 15 min.

Tilsæt derefter gulerødder og majs og smag sovsen til med salt og peber.

Ostesovs:

Tag en gryde og smelt smørret.

Derefter tilsætter du melet og rør godt rundt.

Melet skal ristes af, ikke brændes af.

Tilsæt mælken eller mælk og fløde blanding lidt efter lidt.

Lad sovsen koge op en gang imellem, sovsen skal være tykkere en normal sovs. Den skal mere ligne kagecreme, dog ikke så tyk.

 Smag sovsen til med muskatnød, salt og peber.

Til sidst kommes halvdelen af mozzarella osten i sovsen.

Nu skal lasagnen samles.

Tag et firkantet ildfast fad og smør det.

Dæk bunden med et lag lasagneplader .

Tag laurbærbladene op af kødsovsen og kom et lag af kødsovs på lasagnepladerne.

Så et lag med bechamelsauce.

Sådan skifter du til alt er fordelt i fadet.

Til sidst slutter du af med at drysse mozzarella ost og parmesan ost over lasagnen.

Kom den i ovnen og bag den i 45 min. eller som anvist på lasagnepladerne.

Velbekomme