Bages i forvarmet ovn ved 175 grader i 5-10 min.
Du skal bruge:
500g honning
500g mel
10g st. kanel
3g st. nelliker
2g st. ingefær
4 tsk. potaske
lidt kogende vand
Glasur:
250g flormelis
1 past. æggehvide
evt. frugt farve
eller 400g mørk smeltet chokolade
Sukker til udrulning.
Du skal gøre:
Smelt honningen i en gryde ved svag varme.
Opløs potasken i lidt kogende vand.
Bland mel og krydderierne sammen.
Tag gryden fra varmen og kom potasken i honningen.
Kom derefter melblandingen i og rør godt rundt.
Når dejen er blevet ens artet kommes den i en skål eller frost pose og stilles på køl 3-4 timer, gerne til dagen efter.
Drys sukker på bordet og kagerulle.
Lad dejen på bordet og rul den ud i ca. 1 cm. tykkelse.
Stik dejen ud med forme og kom dem på en bageplade med bagepapir eller en smurt plade.
Husk at have god plads imellem kagerne og at de skal have nogenlunde samme størrelse.
Da kagerne skal bages efter størrelse, blander man store og små kager sammen, bliver de små sorte.
Bag dem til de er gyldne over det hele.
Lad dem køle af ved stue temperatur.
Stiller man dem på køl, bliver de hårde.
Når kagerne er kølet af, pyntes de med glasur eller smeltet chokolade.
De kan bruges som bordkort til jule frokost, juleaften eller som værtinde gave m.m.
Men bedst at alt bare, når man skal sidde og hygge med ny bagte honningkager og julehygge sammen.
Man kan bruge mel til udrulning, men vi syntes, at honning kagerne bliver tørre med mel og sukkeret er bedre, men prøv dig frem.