bages ved 175 grader i ca. 60 min.
Du skal bruge:
6 æg
4 dl. sukker
3 dl. mel
1 dl. olie
2 tsk. vanilje sukker eller kornene fra en halv stang vanilje
2 tsk. bagepulver
300g rabarber skåret i skiver
200g pistacie marcipan
Du skal gøre:
Pisk æg, sukker og vanilje sammen til en hvid let luftig masse.
Kom rabarberne op i en skål og kom lidt af melet ned til dem.
Vend melet godt rundt i rabarberne.
Resten af melet kommes i æggemassen sammen med bagepulver og olie.
Vend det godt rundt.
Kom rabarberne op i dejen og vend det godt rundt.
Dejen kommes i en smurt springform.
Til sidst fordeles pistacie marcipanen i små klumper, som fordeles rundt i formen.
De skal bare lægges oven på dejen, de synker selv ned og lægger sig sammen med rabarberne.
Formen kommes i ovnen og bages til der ikke sider dej fast på et træspyd eller strikkepind.
Det tager ca. 1 time og kagen skal være gylden.
Når kagen er færdig, stilles den på en rist til afkøling.
Kagen serveres med flødeskum eller creme fraiche.