ca. 50 stk.
Bages ved 175 grader i forvarmet ovn i ca. 10-15 min.
Du skal bruge:
1 pk. gær
3 dl. mælk
1 dl. olie
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
500-600g mel
2 tsk. st. kardemomme
Fyld:
1 tsk. st. kardemomme
1 tsk. st. kanel
75g blødt smør
½ dl. sukker
eller man kan vælge
½ dl. sukker
75g blødt smør
2 tsk. vaniljesukker eller kornene fra en stang vanilje
Du skal gøre:
Kom halvdelen af melet op i en skål sammen med resten af ingredienserne.
Rør det godt sammen og tilsæt melet lidt efter lidt.
Dejen skal være smidig og blød, men ikke sidde fast på fingrene.
Rul dejen ud så det svare til størrelsen på en alm. bageplade.
Rør fyldet sammen og fordel det ud på dejen.
Del dejen i 3 lange strimler.
Fold toppen med til lidt over midten af strimlen og derefter bunden.
Så man har en lang foldet strimmel lige som, når man laver kanelsnegle. Dejen her bliver bare foldet, i stedet for rullet.
Tryk strimlen flad, da den hæver op og kan vælde under bagning, hvis man ikke får dem falde nok, max. 1 cm. i højden.
Skær strimlen i stykker af 3 cm. og læg stykkerne på en smurt bageplade eller på bagepapir.
Gør dette med de andre strimler af dej.
Når alle er kommet på en bageplade, stilles de til hævning i en time.
De skal pensles med lidt mælk og ind i ovnen.
De skal bages til de er gyldne på toppen og i bunden.
Kanel giflerne stilles på en rist til afkøling.