4 pers.

Du skal bruge:

Torsk med asparges og rogn: 

1 plade frisk butterdej

500g fersk torsk

1 bdt. friske asparges

1 lille gl. rød ørredrogn ca. 60g

1 portion af Citronsovs

Til dampning:

½ tsk. citronpeber
25g smør
skal af en ½ citron

Laks med spinat og kapers:

1 plade frisk butterdej

500g fersk laks

100g frisk spinat

60g kapers

1 portion Citronsovs

Til dampning:

½ tsk. citronpeber
25g smør
skal af en ½ citron

Pynt:

citron både

lidt ørredrogn

8 store rejer

frisk dild

Du skal gøre:

Læg butterdejspladen ud på bordet.

Du kan vælge at bruge små rugbrødsforme eller muffins forme.

De skal smørres med lidt smeltet smør.

Skær dejen ud, så den passer til formen.

Tryk den fast i sider og bund og stik dejen med en gaffel.

Læg et ligge stykke bagepapir i bunden med lidt bønner eller andet på.

Så dejen ikke hæver for meget op under bagningen.

Følg bage anvisningen på pakken.

Stil dem på en rist til afkøling og de kan opbevares i en kagedåse til senere eller til dagen efter.

Man kan vælge at lave denne op skrift på to måder:

Hvis man skal have gæster, så er det rart, hvis man kan lave noget af det dagen før. Så det bare skal samles dagen efter.

Gør man dette starter man med at dampe fisken dagen før.

Det vil sige, at man lægger torsken eller laksen i en bradepande med lidt vand i bunden.

Drys citron peber og citronskal over fisken og læg klatter af smør på.

Fisken skal i forvarmet ovn på 200 grader.

Små stykker fisk skal have 5-10 min.

Et stort stykke fisk skal have 20-25 min.

Fisken skal være blød og gå har hinanden i flager, den må ikke være hård. Så har den fået for meget.

Når fisken er færdig, kommes den på køl.

Når den er afkølet, kan man dele fisken i flager og komme den på køl igen, så den er klar til at komme i sovsen.

Man kan også vælge at komme den rå fisk direkte i sovsen.

Så skal man skære fisken ud i små stykker og lade den koge med sovsen i 5-10 min. så fisken bliver tilberedt.

Skær spinat eller asparges i små stykker og læg det klar i en skål.

Lav en portion citronsovs, når sovsen er klar, kommes spinat, kapers og laks i sovsen eller torsk og asparges i sovsen. Ørredrognen kommes i lige før servering, husk at gemme lidt til pynt.

Lad sovsen varme godt op i et par minutter og smag sovsen til.

Kom fyldet i butterdejsskålene og pynt dem.

Så er de klar til servering.