10-12 pers.
Du skal bruge:
Bund:
400g havrekiks
100g Smeltet smør
Creme:
500g mascarpone
300g solbærsyltetøj
2 dl. piskefløde
citronsaft
300g blåbær
3 blade husblas
500g æblegele
Du skal gøre:
Kom kiksene op i en hakker og hak dem.
Tilsæt smørret lidt efter lidt.
Når det er blevet en ensartet masse, kommes det op i en springform beklædt med film eller en smurt form.
Denne stilles på køl i 1 time.
Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
Kom mascarpone og syltetøj og i en skål og rør det sammen.
Pisk flødeskummet, ikke helt stift.
Hæld vandet fra husblassen og smelt det over vandbad.
Kom husblassen i ostemassen og vend det godt rundt.
Kom halvdelen af blåbærrene og flødeskum i ostemassen og vend det forsigtigt rundt.
Smag til med citronsaft.
Kom massen oven på kiksebunden og stil den på køl i 2 timer.
Smelt langsomt æblegelen og hæld det oven på ostemassen og på køl min. 1 time.
Kagen kan godt laves dagen før, hvis man skal have gæster.
Pynt med blåbær før servering.