10-12 pers.

Du skal bruge:

Bund:

400g havrekiks

100g Smeltet smør

Creme:

500g mascarpone

300g solbærsyltetøj

2 dl. piskefløde

citronsaft

300g blåbær

3 blade husblas

500g æblegele

Du skal gøre:

Kom kiksene op i en hakker og hak dem.

Tilsæt smørret lidt efter lidt.

Når det er blevet en ensartet masse, kommes det op i en springform beklædt med film eller en smurt form.

Denne stilles på køl i 1 time.

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.

Kom mascarpone og syltetøj og i en skål og rør det sammen.

Pisk flødeskummet, ikke helt stift.

Hæld vandet fra husblassen og smelt det over vandbad.

Kom husblassen i ostemassen og vend det godt rundt.

Kom halvdelen af blåbærrene og flødeskum i ostemassen og vend det forsigtigt rundt.

Smag til med citronsaft.

Kom massen oven på kiksebunden og stil den på køl i 2 timer.

Smelt langsomt æblegelen og hæld det oven på ostemassen og på køl min. 1 time.

Kagen kan godt laves dagen før, hvis man skal have gæster.

Pynt med blåbær før servering.