forvarmet ovn ved 180 grader i 1½-2 timer.

4-6 pers.

Du skal bruge:

1400-1600g hel kylling

Fars:

500g hakket. svinekød eller kalv og flæsk

1 løg hakket eller revet

1 æg

½ dl. mel

½ tsk. revet muskatnød

1 tsk. timian

3 dl. væske, vand eller mælk

½ spsk. salt

peber

1 hakket peberfrugt

600g bacon i tynde skiver

Du skal gøre:

Kom kød og salt op i en røreskål og rør det sejt, gerne på maskine.

Kom alle ingredienser op i røreskålen undtagen væsken og rør det godt sammen.

Tilsæt derefter væsken lidt efter lidt.

Imens farsen røres udbenes kyllingen.

Start med at skære ned ved brystbenet og lad kniven følge skroget på kyllingen.

Man kan løsne lår og vinge forsigtig i ledet, pas på man ikke skærer i skindet m.m.

Når man har fjernet skroget, kommes farsen i kyllingen og lukkes.

Kom bacon rundt om kyllingen og sæt nogle kødnåle til at holde kyllingen og bacon sammen.

Læg den på en rist og kom den i ovnen.

Når kyllingen er færdig, skal kærnen i kyllingen har 90 grader eller der skal løbe klar saft ud af.

Kyllingen kan f.eks. med Brunsovs/ hurtig sovs og kartofler og salt