12 stk.

Bages i forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 15 min.

Du skal bruge:

150g smør blødt

3dl. sukker

2 tsk. vanilje sukker eller kornene fra en ½ stang vanilje

3 æg

125g friske hindbær

14 ml. romekstrakt

100g mørk chokolade ( groft hakket)

4 dl. mel

6 spsk. Kakao

2 tsk. bagepulver

1 tsk. natron

Glasur:

100g mørk chokolade ( groft hakket)

½ dl. varm piske fløde

1 spsk. roms ekstrakt

krymmel

Du skal gøre:

Kom sukker, vanilje og smør op i en rørskål og pisk det godt sammen til smørcreme.

Tilsæt æggene et ad gangen og pisk det god sammen, så det er hvidt og luftigt.

Kom hindbærrene og rom ekstrakt i skålen og pisk det godt sammen.

Tilsæt mel, kakao, bagepulver og natron og rør det godt sammen.

Til sidst tilsættes chokoladen og vendes rundt.

Fordel dejen i muffins formene.

Kom dem i  ovnen og bag dem, prøv med et træspyd at skikke i kagerne, der må ikke sidde dej på.

Lad kagerne køle af på en rist.

Kom chokoladen i en skål sammen med rom ekstrakt og hæld den varme fløde over.

Rør godt til det er blevet en blank, glat ens artet masse.

Stil huller i toppen af alle muffins med et træspyd.

Fordel glasuren på kagerne og drys til sidst krymmel over dem.

Lad dem stå til glasuren er stivet.

Kagerne kan bages dagen før, rom smagen er mere fremtrædende dagen efter.