Bages i forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 60 min.
Du skal bruge:
150g smør blødt
3dl. sukker
2 tsk. vanilje sukker eller kornene fra en ½ stang vanilje
3 æg
4 dl. mel
2 spsk. Kakao
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 dl. saft fra appelsin, citron eller mælk
frugtfarver eller pasta
Du skal gøre:
Kom sukker, vanilje og smør op i en rørskål og pisk det godt sammen til smørcreme.
Tilsæt æggene et ad gangen og pisk det god sammen, så det er hvidt og luftigt.
Tilsæt mel, mælk/citrus saft, bagepulver og natron og rør det godt sammen.
Fordel dejen i små skåle, kom kakao i den ene og tilsæt farve i de andre skåle.
Kom lidt i ad gangen og rør det forsigtig rundt til farven er fordelt.
Husk farverne bliver mere kraftige, når den bliver bagt.
Fordel dejen i den brødform min.1,5l.
Kom den i ovnen og bag dem, prøv med et træspyd at skikke i kagen, der må ikke sidde dej på.
Lad kagen køle af på en rist.