4 pers.
I forvarmet ovn ved 220 grader i 30-45 min.
Kartofler:
Du skal bruge:
1 kg. bagekartofler
2 spsk. hvedemel
1 spsk. polenta mel
½ tsk. st. spidskommen
½ tsk. st. cayennepeber
1 tsk. st. sød chili pulver
1 tsk. chili pulver
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. løgpulver
1 spsk. groft salt
1 tsk. st. korianderfrø
1 tsk. oregano
1 tsk. merian
½ dl. raps olie
Du skal gøre:
Skrub Kartoflerne og skær dem i både.
Kartoflerne skal lægges i en skål med koldt vand i en halv time.
Tør kartoflerne, kom dem i en skål og vend dem i olien.
Resten af ingredienserne blandes i en lille skål.
Drys krydderiblandingen over kartoflerne og vend det godt rundt.
Læg kartoflerne i en bradepande og kom dem i oven.
De skal være møre og sprøde.
Kylling:
Du skal bruge:
800g kylling uden ben
en skål med:
3 sammenpisket æg
en skål med:
1 spsk. merian
1 spsk. oregano
2 dl. polenta mel
1½dl. hvedemel
1 tsk. st. sød chili pulver
2 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. Cayennepeber
2 tsk. Paprika
2 tsk. løgpulver
1 spsk. st. korianderfrø
2 tsk. st. spidskommen
2 tsk. hønsebouillon pulver
1 spsk. groft salt
1-2 tsk. st. chilipulver
en skål med:
1½ dl. hvedemel:
Olie til stegning evt. friturestegning.
Du skal gøre:
Lav alle skålene klar.
Skær kyllingen ud i passende stykker.
Vend så kødet i hvedemel, så æg, så melblandingen og læg dem på en spækbræt.
Så kommes olien i en pande eller man varmer friture olien.
Kom kødet i en varme olie, det skal have fra 4-10 min. alt efter størrelsen på kødet.
Hvis man er i tvivl, om kødet er færdigt, så skær en over.
Chilisovs:
Du skal bruge:
500g tomater i både
1 peberfrugt i tern
2 løg i tern
1 rundt hvidløg eller 3 fed i skiver
1-2 tsk. st. spidskommen
1-2 friske chilier i skiver
salt
lidt raps olie
Du skal gøre:
Kom olien i en lille gryde.
Kom alle ingredienser undtagen salt op i den varme olie.
Lad det stå på middelvarme i 15 min. og rør rundt en gang imellem.
Til sidst blendes det og smages til med chili, spidkommen og salt.
Tilbehør: Ostesovs