4 pers.
Den hurtige måde:
Du skal bruge:
1 l. græsk yoghurt
1 hel revet agurk
ca. ½ rundt hvidløg (presset) eller 2 fed
½ dl. olivenolie
salt og peber
evt. 1 bdt. frisk hakket dild
Kom yoghurt, agurk og olie op i en skål og rør det sammen.
Smag til med hvidløg, salt og peber.
Kom den på køl til den skal serveres.
Husk at skal den stå op køl i længere tid, kommer smagen af hvidløg og salt mere frem, så pas på at komme for meget i.
Den langsomme måde:
Du skal bruge:
1 l. yoghurt natural
1 hel revet agurk
ca. ½ rundt hvidløg (presset) eller 2 fed
½ dl. olivenolie
salt og peber
evt. 1 bdt. frisk hakket dild
Du skal gøre:
1 dag:
Tag to skåle og læg en si/ dørslag oven på hver af skålene.
I sien lægges en stofble eller viskestykke på hver af skålene.
I den ene skål kommes yoghurten i.
I den anden skål kommes agurken i og ½ tsk. salt vend det rundt.
Dæk indholdet i skålene til med resten af stofbleen og sæt dem på køl til dagen efter.
2 dag:
Skålene tages ud og stofbleerne vrides forsigtigt for væde med indholdet i.
Kom yoghurt, agurk og olie op i en skål og rør det sammen.
Smag til med hvidløg, salt og peber.
Kom den på køl til den skal serveres.
Husk at skal den stå op køl i længere tid, kommer smagen af hvidløg og salt mere frem, så pas på at komme for meget i.
Den kan serveres til salater, Barbecue Kylling, Hvidløgs kartoffelbåde, Falafler m.m.