20170513_163211

Olivers Spidskålsalat

1 pers.

100g spidkål

½ æble

½ stor gulerod eller 1 lille

½ appelsin

½ dl. creme fraiche/ skyr/ yoghurt

1 spsk. mayonnaise

salt og peber

evt. lidt sukker

Man kan vælge at bruge et mandolinjern til at snitte spidskål, æble og gulerod, men det er ikke noget, børn skal bruge.

Man kan også bare snitte spidkål i strimler, æblet i stykker eller skiver og guleroden i skiver.

Dette puttes op i en skål og blandes sammen.

Appelsinen skæres skralden af, således at man kan skære fileter af, er skal bruges en halv appelsin.

Put creme fraiche og mayonnaisen i en lille skål og rør det sammen.

Put lidt appelsinsaft i og smag til med salt og peber.

Da appelsinerne nogle gange er lidt sure, kan det være nødvendigt at putte lidt sukker i.

Men ikke mere end der kan være mellem to fingre, da dressingen meget hurtigt bliver for sød.

Hæld dressingen over salaten og vend den rundt.

Den stilles på køl til den skal spises.