Til 4 pers.

Opskrift:

600g Kylling skåret i små tern

Lage:

½l kærnemælk

1 tsk. tørret timian

1 tsk. tørret oregano

2 tsk. tørret merian

½ tsk. Sød chili pulver/cayennepeber

2 tsk. løgpulver

1 tsk. hvidløgs pulver

2 tsk. groft salt

lidt frisk kværnet peber

til dej:

2 sammenpisket æg

5 dl hvedemel

1 tsk. tørret timian

1 tsk. tørret oregano

2 tsk. tørret merian

½ tsk. Sød chili pulver/ cayennepeber

2 tsk. løgpulver

1 tsk. hvidløgs pulver

2 tsk. groft salt

2 tsk. hønsebouillon i pulver

lidt frisk kværnet peber

Olie til stegning/ friture

Du skal gøre:

Kom alle ingredienser til lagen op i en skål og rør det godt sammen.

Kom kyllingen i lagen og lad det stå på køl min. 4 timer, helst til dagen efter.

Tag kyllingen ud af køleskabet og hæld det op i en si.

Tag en stor frostpose eller en ren skål og kom kyllingen i.

Kom æggene i og luk posen og ryst den/ rør det sammen i skålen.

Bland mel og krydderier i en skål og drys det i posen og ryst posen godt/ i skålen og rør godt rundt.

Lad det stå på køl i en ½ time.

Imens gøres der klar til at stege kyllingen.

Du skal bruge en bageplade, som er dækket af køkkenrulle til at lægge den stegte kylling på.

Kom olien i en gryde, den skal varmes op, prøv med et trægrillspyd, om olien er varm nok. Det skal boble omkring pinden.

Brug to gafler til at tage kyllinge stykkerne op af posen/skålen og kom dem i olien. Lad være med at komme for mange i lad gangen, da det sænker varmen på olien og de sætter sig sammen.

De skal stege i omkring 3-4 min. Til de er gyldne og gennemstegt.

Kom dem på bagepladen og sæt de næste i olien.

Når alle er stegt er de klar til servicering.

De kan bruges til hygge, aftensmad, frokost, madpakken og børnefødselsdag m.m.

Vi bruger i Pitabrød, til KartoffelbådeIsabellas grønkålssalat.