Til 4 pers.
Opskrift:
600g Kylling skåret i små tern
Lage:
½l kærnemælk
1 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret oregano
2 tsk. tørret merian
½ tsk. Sød chili pulver/cayennepeber
2 tsk. løgpulver
1 tsk. hvidløgs pulver
2 tsk. groft salt
lidt frisk kværnet peber
til dej:
2 sammenpisket æg
5 dl hvedemel
1 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret oregano
2 tsk. tørret merian
½ tsk. Sød chili pulver/ cayennepeber
2 tsk. løgpulver
1 tsk. hvidløgs pulver
2 tsk. groft salt
2 tsk. hønsebouillon i pulver
lidt frisk kværnet peber
Olie til stegning/ friture
Du skal gøre:
Kom alle ingredienser til lagen op i en skål og rør det godt sammen.
Kom kyllingen i lagen og lad det stå på køl min. 4 timer, helst til dagen efter.
Tag kyllingen ud af køleskabet og hæld det op i en si.
Tag en stor frostpose eller en ren skål og kom kyllingen i.
Kom æggene i og luk posen og ryst den/ rør det sammen i skålen.
Bland mel og krydderier i en skål og drys det i posen og ryst posen godt/ i skålen og rør godt rundt.
Lad det stå på køl i en ½ time.
Imens gøres der klar til at stege kyllingen.
Du skal bruge en bageplade, som er dækket af køkkenrulle til at lægge den stegte kylling på.
Kom olien i en gryde, den skal varmes op, prøv med et trægrillspyd, om olien er varm nok. Det skal boble omkring pinden.
Brug to gafler til at tage kyllinge stykkerne op af posen/skålen og kom dem i olien. Lad være med at komme for mange i lad gangen, da det sænker varmen på olien og de sætter sig sammen.
De skal stege i omkring 3-4 min. Til de er gyldne og gennemstegt.
Kom dem på bagepladen og sæt de næste i olien.
Når alle er stegt er de klar til servicering.
De kan bruges til hygge, aftensmad, frokost, madpakken og børnefødselsdag m.m.
Vi bruger i Pitabrød, til Kartoffelbåde, Isabellas grønkålssalat.