20170516_165920

Chokolade kage:

4 æg

1½ dl. sukker

1 spsk. kakao

170g mørk chokolade 70%

100g smør

Bages ved 175 grader i 30 min.

Chokolade mousse:

4 pas. æggeblommer

2 pas. æggehvider

2 dl. piskefløde

170g  mørk chokolade 60-70%

Pynt:

Sigtet kakao

100g Hindbær

Dej:

Smelt smørret i en lille gryde under svag varme, når smørret er smeltet helt, tages gryden af varmen.

Del chokoladen og put den i gryden til smørret,  og lad chokoladen smelte, rør lidt rundt engang imellem.

Chokolade/smør blandingen skal afkøle.

Pisk æg og sukker sammen til en let luftig lys masse og tilsæt kakao og pisk igen.

Til sidst tilsættes den smeltede chokolade/smør og røres stille og roligt til æggemasse er ensartet.

Dejen puttes i en smurt springform og bages i ca. 30 min. afhængig af ovnen.

Den skal stadig være lidt ubagt, men ikke flydende.

Kagen stilles på køl til afkøling i springformen.

Mousse:

Smelt chokoladen i vandbad, husk den ikke må blive for varm, den skal bare smelte.

Put æggehviderne i en skål og pisk dem stive.

Piskefløden piskes til let flødeskum i en anden skål.

Æggeblommerne puttes i en stor skål og piskes til de er lyse og luftige.

Den smeltede chokolade vendes i æggeblommerne.

Når æggemassen er ensartet, vendes flødeskummet i.

Til sidst vendes æggehviderne i æggemassen.

HUSK! ikke at piske i massen, kun vend rundt, der skal bibeholdes så meget luft i moussen, som muligt.

Kagen:

Kagen tages ud af køleskabet og moussen fordeles oven på kagen.

Kagen stilles igen på køl i min. 2 timer.

Lige før servering tages springformen af og kagen stilles på et fad.

Man kan sigte kakao ud over kagen, før man tager den ud af formen eller når den er sat på fad, men kun lige før servering ellers bliver kakaoen våd.

Pynt kagen med hindbær og så er den klar til servering